PDA

View Full Version : Spammia


kiuze
27.08.02, 20:28
Onko muille pukannut viimepäivinä hurjasti spammia foorumilla näkyvään osoitteeseen?
Itselleni on tullut useita kymmeniä, lähettäjinä mm. esa<esa@matkapuhelininfo.com> , otsikko "goldfish", heikki.porkola<heikki.porkola@kemi.fi>, otsikko "Fw: Let's Laugh" jne.?

Edit: oletettavasti virusinfektio jollakin, kaikissa on liitteenä joko batti tai scr.

personal jesus
27.08.02, 21:16
Samanlainen ilmiö esiintyy mullakin.

muokkedee
27.08.02, 21:21
Voinen olettaa virustorjunnan toimivan, koska tuollaisia ei tule läpi? Virustorjuntaohjelma kyllä sanoi, että se on poistellu saastuvia viestejä... Eli luultavasti täältä tulleita.

kiuze
27.08.02, 21:35
Kenen IP on 212.54.31.165 ?
Kolumbukselle näyttäisi reitittyvän, ja tuosta osoitteesta tulevat ko. viestit.

personal jesus
27.08.02, 22:09
Kenen IP on 212.54.31.165 ?
Kolumbukselle näyttäisi reitittyvän, ja tuosta osoitteesta tulevat ko. viestit.

> 212.54.31.165
Server: ns.tele.fi
Address: 193.210.18.18

Name: a165d28.elisa.omakaista.fi
Address: 212.54.31.165

kiuze
27.08.02, 22:11
Kenen IP on 212.54.31.165 ?
Kolumbukselle näyttäisi reitittyvän, ja tuosta osoitteesta tulevat ko. viestit.

> 212.54.31.165
Server: ns.tele.fi
Address: 193.210.18.18

Name: a165d28.elisa.omakaista.fi
Address: 212.54.31.165

Jep jep, katsoin kyllä tuonkin. Mutta ei silti kerro KENEN se on :)

personal jesus
27.08.02, 22:49
Jep jep, katsoin kyllä tuonkin. Mutta ei silti kerro KENEN se on :)
Ei niin.

topiz
28.08.02, 18:02
Mulle oli kerran tullu Esan sähköpostiosoitteesta joitakin arkistoituja tekstiviestejä, näytti että tekstiviestit olis lähettäny polkumyynnin Hokkanen. Siellä oli muutamia ei-niin-soveliaita viestejä...

JPJ
28.08.02, 20:58
Ei oo tullu... Joku tyhmä virusjuttu taas... Kerran tuli "arppa96"selta sellanen viesti.. Ei se tietystikään tarkoituksella lähettänyt =)

Esa Isopahkala
31.08.02, 12:56
Onko muille pukannut viimepäivinä hurjasti spammia foorumilla näkyvään osoitteeseen? Itselleni on tullut useita kymmeniä, lähettäjinä mm. esa<esa@matkapuhelininfo.com> .

Itselleni tuli viikko sitten eräältä lähettäjältä toistasataa virusviestiä päivässä. Oma koneeni ei saanut tartuntaa, tein täysskannauksen viimeksi eilen.

lemon
31.08.02, 23:55
Vaikuttaa siltä, että paskanlähettäjät ovat löytäneet Esan osoitteen ja lähettelevät Esan nimissä törkyä, sontaa ja viruksia. Uuttahan tuo headrein sontiminen ei ole. Uutta on vain se, että paskaa ei enään lähetetä samalla kertaa saman henkilön nimissä miljoonaan osoitteeseen vaan muutamiin kymmeniin. Itse olen saannut itseltäni paskaa kahdesti. Tietenkään en ole kumpaakaan koskaan lähettynyt. Valitettavasti aina viikottain saan kaapia laatikon pohjilta säilykepurkkejä jotka heitän samantien menemään. Taitaa taas osittain vaikuttaa, koska lähetykset ovat voimakkaasti vähentyneet.

topilah
08.09.02, 16:33
Joopa joo, itsellenikin on mailiin alkanut tulemaan kaikenlaista roskapostia..

escobar
09.09.02, 07:50
Joopa joo, itsellenikin on mailiin alkanut tulemaan kaikenlaista roskapostia..

Sama täälläkin! :-(

niskalaukaus
17.10.02, 22:43
onko mitään tehtävissä? alkaa VI*UTTAA kun joka päivä tulee esalta viesti jonka otsikko on "?", ja kun avaa ruudulle lävähtää: virhe! VIESTIÄ EI OLE!

escobar
18.10.02, 09:49
onko mitään tehtävissä? alkaa VI*UTTAA kun joka päivä tulee esalta viesti jonka otsikko on "?", ja kun avaa ruudulle lävähtää: virhe! VIESTIÄ EI OLE!

Spamfiltteri voi ehkä auttaa, mutta silloin se karsii pois kaikki esim. just Esalta tulevat e-mailit! Ja se riippu vähän siitä mitä ohjelmaa käytät, vai käytätkö web-mailia?

Jussi
18.10.02, 10:35
onko mitään tehtävissä? alkaa VI*UTTAA kun joka päivä tulee esalta viesti jonka otsikko on "?", ja kun avaa ruudulle lävähtää: virhe! VIESTIÄ EI OLE!
Itselläni auttoi kun skannasin kaikki spammiohjelmat pois omalta koneeltani ad-awarella (http://www.ad-aware.nu) ja sen jälkeen vielä skannasin virukset av-personalilla (http://www.free-av.com).

Nuo mailit tulivat käyttäjiltä Esa Isopahkala ja skanen. Mainostivat Mitsubishi Pajeroa.

Esa Isopahkala
18.10.02, 17:23
Itselläni auttoi kun skannasin kaikki spammiohjelmat pois omalta koneeltani ad-awarella (http://www.ad-aware.nu) ja sen jälkeen vielä skannasin virukset av-personalilla (http://www.free-av.com).

Skannasin viime yönä AntiVir:lla, ei viruksia. Ad-aware löysi 11 epäillyttäävää tiedostoa, jotka poistin.

Nuo mailit tulivat käyttäjiltä Esa Isopahkala ja skanen. Mainostivat Mitsubishi Pajeroa.

Pajero-viestiä tuli myös Jussin osoittella varustettuna. Tiedä sitten keneltä niitä oikeasti tuli.

Jussi
18.10.02, 18:53
Pajero-viestiä tuli myös Jussin osoittella varustettuna. Tiedä sitten keneltä niitä oikeasti tuli.
Voi hyvin olla, että viesti on pyörinyt meidänkin välillämme (plus muutamaa muuta lisäksi), sillä tuntui että vaikka kuinka yritin siivota konetta, niin kumman sitkeässä tuntui olevan. Ei antivir mitään löytänyt mutta vika silti korjaantui skannattuani kovalevyni.

Kotkis
18.10.02, 19:44
Musta vaikuttaa että ainakin osa tässä ketjussa valitelluista "spämmi"viesteistä on tämän nyt villinä riehuvan bugbearin tai jonkun vastaavan aikaansaannoksia: Sehän vääristää lähettäjän tiedot ja lähettää jonkun vanhan viestin viiruksella terästettynä jollekin osoitekirjasta löytyvälle. Eli esim. Esalta "tulevat" viirukset eivät mitä todennäköisimmin ole Esalla käyneetkään, vaan ovat peräisin joltakin, joka on ollut Esan kanssa kirjeenvaihdossa (siis mm. kaikki tämän foorumin käyttäjät...) Viirustutkat vaan ajantasalle!

nhk_
18.10.02, 20:28
Musta vaikuttaa että ainakin osa tässä ketjussa valitelluista "spämmi"viesteistä on tämän nyt villinä riehuvan bugbearin tai jonkun vastaavan aikaansaannoksia: Sehän vääristää lähettäjän tiedot ja lähettää jonkun vanhan viestin viiruksella terästettynä jollekin osoitekirjasta löytyvälle.

Mitenkähän lie nuo web-mailien osoitteistot.. Mitenkähän lie selvitettävissä noilla viruksilla. Tuntuu tulevan kaikenmaailman hotmailia ja muuta pa*kaa oikein lapiokaupalla välillä. Suurin osa varmasti feikkiosoitteita, mutta jotkut kun tuntuu olevan ihan elossa oleviakin..

Tumppu
18.10.02, 23:27
Bugbear yms kaivavat (infektoituneessa koneessa) mailiosoitteita mm. Outlook/O-Express osoitteistoista. Webmail käyttäjät ovat noiden pöpöjen ulottumattomissa.

Toinen luku on tuhmat ihmiset jotka kaivelevat esmes eri foorumeilta ilmoitettuja mailiosoitteita johon voi lähettää pöpöpostia. Itse sain aika paljon mm. mukamas foorumin käyttäjiltä viruspostia kunnes älysin piilottaa mailiosoitteeni. Kaikenlaista sitä onkin...

Anonymous
12.04.04, 10:54
Kun laitoin email osoitteeni piiloon foorumilta, niin spämmi ja virusviestit ovat loppuneet 100%sesti. Tuli 1-10 viestiä/vrk. Nykyään 0kpl.

tonttu
12.04.04, 10:56
Kun laitoin email osoitteeni piiloon foorumilta, niin spämmi ja virusviestit ovat loppuneet 100%sesti. Tuli 1-10 viestiä/vrk. Nykyään 0kpl.

Öö, jos joku spämmeri saa kerran osoitteesi, ei se sitä poistele, vaikka kuinka foorumilta sen piilottaisi.
Eli listoille päästyään kerrankin spämmin tulo on turvattu.

Anonymous
12.04.04, 11:01
Kun laitoin email osoitteeni piiloon foorumilta, niin spämmi ja virusviestit ovat loppuneet 100%sesti. Tuli 1-10 viestiä/vrk. Nykyään 0kpl.

Öö, jos joku spämmeri saa kerran osoitteesi, ei se sitä poistele, vaikka kuinka foorumilta sen piilottaisi.
Eli listoille päästyään kerrankin spämmin tulo on turvattu.

No ainakin monta viikkoa oltu ilman spämmejä ja onhan sekin edes jotain.

tonttu
12.04.04, 11:02
No ainakin monta viikkoa oltu ilman spämmejä ja onhan sekin edes jotain.

Aina parempi niin =)

Xaeron
12.04.04, 11:39
Perseestä nuo spammerit.
Itsekin saan rutkasti spammia foorumilla ilmoitettuun osoitteeseen, mutta onneksi kohta vaihtuu ISP, ja sitten ei uutta osotetta foorumille laitetakaa :)

shadow
12.04.04, 11:43
Enpä ole huomannut, että olisi foorumin osoitteeseen "alkanut" spämmiä tulla. Tosin ollut jo sama osite vuodesta nakki ja aina sillon tällöin olen laittanut ositteeni hölmönä johonkin rekisteröinti juttuun ja tällä hetkellä tulee roskapostia tasaisesti noin 10 viestiä päivässä. Ei itseäni suuremmin haittaa kun ei ole vielä alkanut tulla mitään isoja jotka tukkisivat postiluukkuni.

veppis
12.04.04, 13:59
Mitenkähän lie nuo web-mailien osoitteistot.. Mitenkähän lie selvitettävissä noilla viruksilla. Tuntuu tulevan kaikenmaailman hotmailia ja muuta pa*kaa oikein lapiokaupalla välillä. Suurin osa varmasti feikkiosoitteita, mutta jotkut kun tuntuu olevan ihan elossa oleviakin..

Jotkut virukset osaavat etsiä osoitteita myös mm. selaimen välimuistista, joten riittää kun saastunut kone surffaa sivulle jossa lukee (siis on koodattuna HTML-kielellä) email-osoite ja sitten se on menoa.

veppis
12.04.04, 14:04
> 212.54.31.165
Server: ns.tele.fi
Address: 193.210.18.18

Name: a165d28.elisa.omakaista.fi
Address: 212.54.31.165

Jep jep, katsoin kyllä tuonkin. Mutta ei silti kerro KENEN se on :)

Kai olette lähettäneet abuse-sähköpostiosoitteeseen jo meiliä kyseisestä IP-osoitteesta ja esim. viestien lähetysajan? Elisa voi tarvittaessa sitten sulkea ko. koneen verkosta, jos käyttäjä ei mitenkään reagoi heidän tiedusteluihinsa.

trex
12.04.04, 22:17
...
...

Kai olette lähettäneet abuse-sähköpostiosoitteeseen jo meiliä kyseisestä IP-osoitteesta ja esim. viestien lähetysajan? Elisa voi tarvittaessa sitten sulkea ko. koneen verkosta, jos käyttäjä ei mitenkään reagoi heidän tiedusteluihinsa.
Muuten hyvä, mutta nuo viestit on elokuulta 2002. ;)

veppis
13.04.04, 23:49
Joo. :)

No tekevälle sattuu. Toisaalta ohjeet ovat ajankohtaisia edelleenkin. ;)